, , , , , ,

Vidermina Prebiotic vaginalne globule 10x3g


Vidermina Prebiotic je linija s kislim pH (3,8) za preventivno uporabo pred ponavljajočimi se vaginalnimi vnetji (vaginoze in vaginitisi). Vsebuje formulo za ponovno vzpostavitev ravnovesja vaginalne mikroflore, krepi moč in dejavnost ženski že LASTNIH Lactobacilusov.

9,92

VIDERMINA PREBIOTIC VAGINALNE GLOBULE 10x3g

Vidermina Prebiotic je linija s kislim pH (3,8) za preventivno uporabo pred ponavljajočimi se vaginalnimi vnetji (vaginoze in vaginitisi). Vsebuje formulo za ponovno vzpostavitev ravnovesja vaginalne mikroflore, krepi moč in dejavnost ženski že LASTNIH Lactobacilusov (vnos zunanjih probiotikov – Lactobacilov, nima zanesljivega obstoja v novem okolju). Formula, ki vsebuje prebiotik α-gluko-oligosaharid, mlečno kislino in je obogatena s pro-vitaminom B5, pomaga uravnotežiti vaginalno floro in vaginalni pH ter omejuje razvoj patogenih mikroorganizmov. Hkrati tudi pomirja in ščiti.

Če so že prisotni znaki vnetja (srbenje, pekoč občutek, povečan izcedek, obloge, slab vonj), se uporablja linija Vidermina CLX in nato Vidermina Prebiotic.


GLOBULE SE PRIPOROČAJO:

 • Za preventivo oz. preprečevanje bakterijskih in/ali glivičnih okužb. Če so že prisotni znaki vnetja (srbenje, pekoč občutek, povečan izcedek, obloge, slab vonj), se uporablja linija Vidermina CLX in nato Vidermina Prebiotic,
 • po uporabi antibiotikov ali antimikotikov, lokalnih in/ali sistemskih,
 • pri pogostem porušenem ravnovesju vaginalne mikroflore.

LAHKO SE PREVENTIVNO UPORABLJAJO:

 • V času nosečnosti in v času dojenja,
 • pred, med in po menstruaciji,
 • ob jemanju kontracepcijske terapije,
 • pri plavanju v bazenih in obiskih telovadnice,
 • v času stresa (povišan nivo kortizola negativno deluje na floro Laktobacilusov).

AKTIVNE SESTAVINE:

 • α-glukan-oligosaharid – prebiotik, ki krepi moč in dejavnost ženski že lastnih Lactobacilusov, pomaga uravnotežiti vaginalno floro ter omejuje razvoj patogenih mikroorganizmov.
 • Mlečna kislina – vlaži in uravnava vaginalni pH, s čimer pomaga uravnavati razvoj patogenih mikroorganizmov.
 • pro – vitamin B5 – vlaži, pomirja in reepitelizira sluznico.

NAVODILA ZA UPORABO: Vstavite globulo čim globje v nožnico, najbolje leže. Uporabite 1 globulo na dan, najbolje zvečer po temeljitem umivanju s čistilno peno. Globule uporabljajte 10 dni ali po navodilu zdravnika. Terapija enkrat letno, tri cikluse v času po menstruaciji oz. po nasvetu ginekologa.

OPOZORILA: Shranjujte nedosegljivo otrokom! Hranite v hladnem in suhem prostoru (temperatura pod 3o°C) in zaščiteno pred svetlobo.


SESTAVINE: Hydrogenated Coco-glycerides, Propylene Glycol, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Panthenyl Triacetate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Triacontanyl PVP, Laureth-9, Lactic Acid, Glycyrrhetinic Acid, Aqua.


ROK UPORABE je naveden na embalaži.
PROIZVAJALEC: Istituto Ganassini di Richere Biochimiche, Milano, Italija.
DOBAVITELJ: Pharmagea d.o.o., Vodovodna cesta 91, 1000 Ljubljana.