, , , , , , ,

Vidermina CLX vaginalne globule 10 x 3 g

Razpoložljivost:

Ni na zalogi


Vidermina CLX vaginalne globule s kislim pH, pomagajo preprečevati vnetja vaginalnih predelov. Primerne so v primeru prevelikega razrasta patogene vaginalne flore. Delujejo blažilno in vlažilno, ter ponovno vzpostavljajo ravnovesje vaginalne flore. S svojo aktivno formulo s klorheksidinom (0,2%) učinkovito deluje zaviralno na glavne povzročitelje vaginalnih vnetij, tako bakterijskih kot glivičnih.

9,92

Ni na zalogi

VIDERMINA CLX VAGINALNE GLOBULE 10 x 3 g

Vidermina CLX vaginalne globule s kislim pH, so primerne za uporabo v primeru  vnetja vaginalnih predelov in prevelikega razrasta patogene vaginalne flore. Delujejo blažilno in vlažilno, ter ponovno vzpostavljajo ravnovesje vaginalne flore. S svojo aktivno formulo s klorheksidinom (0,2%) učinkovito deluje zaviralno na glavne povzročitelje vaginalnih vnetij, tako bakterijskih kot glivičnih. Ravno to je močna prednost linije Vidermine CLX, da ni pomembna vrsta povzročitelja, saj enako učinkovito deluje na glivične povzročitelje vaginitisov, kot bakterijske povzročitelje vaginoz.  Ne deluje pa zaviralno na Laktobaciluse, ki so nujni za zdravje vaginalne sluznice. Poleg tega vsebuje tudi sol hialuronske kisline, kokosove gliceride in PVP (polivinilpirolidin), ki skupaj intenzivno vlažijo sluznico.

Ob močnejših vnetjih priporočamo tudi sočasno uporabo Vidermine CLX pene za umivanje. Pri ponavljajočih se vaginalnih vnetjih lahko pomaga, če tudi partner uporablja Vidermina CLX gel.

Globule se priporoča:
– za vnetja vaginalnega področja,
– za uravnavanje normalne vaginalne bakterijske flore,
– po ginekoloških posegih in operacijah,
– med uporabo sistemskih antibiotikov.

Lahko se uporabljajo:
– v času nosečnosti in v času dojenja,
– pred, med in po menstruaciji,
– ob jemanju antibiotikov,
– ob jemanju kontracepcijske terapije,
– pri plavanju v bazenih in obiskih telovadnice.


AKTIVNE SESTAVINE:

  • 0,2 % KLORHEKSIDIN – deluje protibakterijsko in protiglivično ter tako preprečuje ali omejuje okužbe na sluznici in koži.
  • HIDROGENIRAN KOKOSOV GLICERID – delujejo kot mazilo (lubrikant), ščitijo in povečajo vlažnost.
  • SOL HIALURONSKE KISLINE – intenzivno vlaži kožo in sluznico.
  • PVP (polivinilpirolidon) –  lipofilen in varen polimer, ki omogoča tvorbo filma na sluznici in s tem optimalno delovanje kokosovih gliceridov.


POGOSTOST UPORABE:
Ena ali dve globuli na dan, 5 dni, ali po nasvetu zdravnika. Za boljše rezultate se priporoča istočasno umivanje z Vidermina CLX čistilno peno.SESTAVINE*:
Hydrogenated Coco-glycerides • PEG-7 Glyceryl Cocoate • Triacontanyl PVP • Chlorhexidine Digluconate (0,2%) • Sodium Hyaluronate • Laureth-9 • Aqua.
*Seznam sestavin se lahko posodablja. Vabimo vas, da si ogledate sestavine, navedene na embalaži izdelka.ROK UPORABE
je naveden na embalaži.
PROIZVAJALEC: Istituto Ganassini di Richere Biochimiche, Milano, Italija.
DOBAVITELJ: Pharmagea d.o.o., Litostrojska cesta 40, 1000 Ljubljana, SI.