, , , , , , , , , , , , ,

Tonimer lab Panthexyl Baby Paket 100ml + 30ml


Tonimer Lab Panthexyl Baby paket 100ml + 30ml: Tonimer Lab Panthexyl 100ml + Tonimer Lab Pnathexyl Baby 30ml. Nastavke lahko enostavno zamenjate. Vsebujeta Ksilitol in Pantenol, v primeru prvih znakov prehlada, vnetja srednjega ušesa in sinusov.

13,96

TONIMER Lab PANTHEXYL BABY PAKET 100ml + 30ml

Tonimer Lab Panthexyl Baby paket: Tonimer lab Panthexyl nosno pršilo 100ml + Tonimer lab Panthexyl Baby nosno pršilo 30ml

Tonimer lab panthexyl in Panthexyl Baby nosni pršili sta sterilni hipertonični raztopini morske vode s ksilitolom (800mOsm), ki odstrani in utekočini sluzi v nosnih poteh. Namenjeni sta ob prvih simptomih prehlada (rinofaringitis) ter sinusitisa, kot preventiva pri vnetju srednjega ušesa ter za uporabo po operaciji sinusov. Obogateni sta tudi s pantenolom, ki čisti, ščiti, blaži, vlaži in pomirja sluznico ter izboljšuje dihanje. Poleg tega kombinacija morske vode s ksilitolom in pantenolom izboljšuje regeneracijo nosne sluznice in krepi njeno lokalno obrambo. Obe pršili sta v obliki blage meglice. Panthexyl Baby nastavek ima varovalno obliko, za ta ne zaide pregloboko v nosek. Nastavka lahko tudi zamenjate.

Ksilitol deluje na več načinov:
1. Izpiranje s hipertonično raztopino morske vode s ksilitolom bo povzročilo osmozno pomikanje tekočine od vnetega predela proti hipertonični raztopini. Rezultat osmoze je zmanjšanje nabreklosti sluznice, kar odpravlja težave z dihanjem.
2. Ksilitol uspešno preprečuje vezavo na nosno sluznico bakterijam, ki so najpogostejše povzročiteljice vnetja srednjega ušesa (otitis media) in akutnega ali kroničnega rinosinusitisa.

Zaradi odsotnosti neželenih učinkov, se Tonimer Panthexyl lahko uporablja dalj časa, še posebno kot preventiva pri ponavljajočem se vnetju srednjega ušesa. Dnevna uporaba pršila za nos s ksilitolom telesu pomaga, da “spere” stran bakterije, ki lahko povzročijo okužbe, prisotnost pantenola pa zagotavlja boljšo hidracijo in blagodejno vpliva na razdraženo sluznico.

INDIKACIJE:
– navadni nahod,
– vnetje nosne sluznice in žrela (rinofaringitis),
– preprečevanje akutnega vnetja srednjega ušesa,
– alergijski rinitis,
– akutni in kronični rinosinusitis,
– pooperativno zdravljenje sinusov.NAVODILA ZA UPORABO:

  • Po odstranitvi zaščitnega pokrovčka lahko otroci, ki so sposobni samostojne uporabe pršila, Tonimer uporabljajo v kateremkoli položaju. Najbolje je, da se nagnete nad umivalnik, glava naj bo nagnjena postrani. Pršilni nastavek vstavite v nosnico, ki je v višjem položaju in pritisnite na pršilnik. Pritisk na traja vsaj 5 sekund. Postopek ponovite z drugo nosnico.
  • Pri dojenčkih in otrocih, ki potrebujejo pomoč odraslega:  dojenčka ali majhnega otroka položite na bok, vstavite pršilni nastavek v zgornjo nosnico in pritisnite na pršilnik. Pritisk naj traja vsaj 5 sekund. Nato otroka položite na drugi bok in postopek ponovite.
  • Nastavek pršilnika po vsaki uporabi obrišite in posušite ter pršilo ponovno zaprite z zaščitnim pokrovčkom.

POGOSTOST UPORABE: 1-2x dnevno pri dojenčkih med  0 in 3. mesecem starosti, 15 dni ali po nasvetu zdravnika; 3-4x dnevno pri dojenčkih in otrocih, starejših od 3 mesece, 15 dni ali po nasvetu zdravnika.

OPOZORILO: V primeru preobčutljivosti na sestavine ne uporabljajte izdelka. V primeru neželenih učinkov prenehajte z uporabo in se posvetujte z zdravnikom. Posoda je pod tlakom: lahko eksplodira pri segrevanju. Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano. Ne preluknjajte ali sežigajte je niti, ko je prazna. Zaščititi pred sončno svetlobo. Ne izpostavljati temperaturam nad 50°C/122°F. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte drugače, kot je tu navedeno.SESTAVINE:
 voda • ksilitol • pantenol • morska voda • mlečna kislina.ROK UPORABE
 je naveden na embalaži.
PROIZVAJALEC: Istituto Ganassini di Ricerche Biochimiche, Milano, Italija.
DOBAVITELJ: Pharmagea d.o.o., Litostrojska cesta 40, 1000 Ljubljana, SI.