KATERA VIDERMINA JE PRAVA ZAME?

Prisotno imam vnetje, glivično (vaginitis) ali bakterijsko (vaginoza). Intimno področje me srbi in peče, lahko je prisoten tudi neprijeten vonj in nenavaden izcedek.

CLX (zelena linija)

V primeru vnetja, vam priporočamo uporabo CLX globul, ki delujejo tako na glivična kot tudi na bakterijska vnetja. Globule uporabljajte: 1-2 globuli na dan, 5-10 dni.

Če je neprijeten občutek prisoten tudi na zunanjem spolovilu, je smiselno uporabljati tudi CLX intimni gel, namažete in pustite, ne spirate.

Kot adjuvantno terapijo lahko uporabljate CLX čistilno peno, 1x dnevno, za vsakodnevno umivanje, pustite jo delovati 1-2min in nato sperite.

Vnetja se mi pogosto ponavljajo, vendar trenutno vnetje ni prisotno.

PREBIOTIC (marelična linija)

V primeru pogostih vnetij, je smiselna uporaba Prebiotic čistilne pene za vsakodnevno umivnje, 1x dnevno. Če so vnetja res zelo pogosta (1x mesečno) uporabljajte CLX čistilno peno iz zelene linije.

Prebiotic globule se priporočajo za uporabo po pogostih povzročiteljih vnetja, po obisku bazena, po menstruaciji, po spolnem odnosu z ne rednim partnerjem, med terapijo z atibiotiki, v obdobjih višjega stresa… Priporočena uporaba v tem primeru je  1 globula zvečer, 3 dni zapored.

V primeru zelo pogostih vnetij (več kot 5x letno), vam priporočamo, da vnetje najprej pozdravite s CLX linijo nato pa nadaljujete z uporabo Prebiotic globul, 3 mesece, po menstruaciji 10 dni. Torej 3 mesece zapored, vsakič po menstruaciji porabite en paketek Prebiotic globul, vsak večer 1 globulo, 10 dni skupaj. Ko je Prebiotic kura končana ste zaščiteni pred vnetji in se ta ne bodo več ponovila prej kot v enem letu.

Želim se zaščitit po kritičnih dogodkih, ki so pogosti povzročitelji vnetja (obisk bazena, fitnes, spolni odnos z ne rednim partnerjem, terapija s sistemskimi antibiotiki, obdobje stresa, čas po menstruaciji…).

PREBIOTIC (marelična linija)

V primeru pogostih vnetij, je smiselna uporaba Prebiotic čistilne pene za vsakodnevno umivnje, 1x dnevno. Če so vnetja res zelo pogosta (1x mesečno) uporabljajte CLX čistilno peno iz zelene linije.

Prebiotic globule se priporočajo za uporabo, po pogostih povzročiteljih vnetja, po obisku bazena, po menstruaciji, po spolnem odnosu z ne rednim partnerjem, med terapijo z atibiotiki, v obdobjih višjega stresa… Priporočena uporaba v tem primeru je  1 globula zvečer, 3 dni zapored.

Noseča sem.

CLX (zelena linija)

PREBIOTIC (marelična linija)

INTIMA (modra linija)

Vse naše linije se lahko uporabljajo tudi v nosečnosti.

Med nosečnostjo so vnetja skoraj pričakovana, zato tudi marsikater ginekolog svetuje preventivno uporabo CLX čistilne pene za vsakodnevno umivanje, 1x dnevno.

V nosečnosti so pogosti boleči spolni odnosi tudi zaradi suhe sluznice, zato vam priporočamo Intima Mucus lubrikant in vlažilec, za dodatno navlažitev.

Če imate vnetje že prisotno vam priporočamo uporabo CLX globul, 1-2 na dan, 5-10 dni.

Če vnetje ni prisotno, lahko vzdržujete pravilno ravnovesje mikroflore s Prebiotic globulami, 2x mesečno, 1 globula, zvečer.

Iščem splošno linijo za vsakodnevno intimno nego in higieno. Pomembna mi je dodatna navlažitev sluznice.

INTIMA (modra linija)

Za vsakodnevno intimno nego, za ženske v rodni dobi , ki nimajo posebnih težav in tiste, ki so navajene na bolj gelaste, milne čistilne raztopine, bo prava izbira Intima čistilna raztopina, 1x dnevno za umivanje.

Za dodatno navlažitev intimnih predelov med spolnimi odnosi ali za vsak dan, vam priporočamo uporabo Intima Mucus lubrikanta in vlažilca.

Sem v predmenopavzalenem obdobju, v menopavzalnem obdobju ali pomenopavzalnem obdobju. Sluznica je lahko bolj suha in je zaradti tega prisotna rahla srbečica ali pekoč občutek.

DELIGYN (roza linija)

FITORMIL (belo-zelena linija)

Za ženske, ki so v obdobju menopavze sta najbolj primerni dve liniji: Deligyn in Fitormil.

Za čišenje lahko izberate med Deligyn čistilno raztopino in Fitormil čistilno raztopino, za 1x dnevno čiščenje.  Za hitro osvežitev pa Deligyn čistilne robčke.

Za suho sluznico na zunanjem spolovilu lahko izbirate med intimnim gelom Delygin ali Fitormil, uporaba po potrebi.  

Če je suha sluznica in neprijeten občutek pristoten tudi v nožnici, pa vam bodo najbolj pomagale Fitormil globule ali Delygin gel z aplikatorejm.  Fitromil globule uporabite, 1x dnevno, 10 dni, nato po potrebi, oz. 2x mesečno, 1 globula. Deligyn gel z aplikatorejm, pa 1 tubica dnevno, 6 dni zapored in nato po potrebi, oz. 2x mesečno.

Iščem intimno nego za hči, ki še ni v puberteti (2 leti do 12 let).

DELIGYN (roza linija)

Za intimno nego deklic, je za vsakodnevno čiščenje najbolj primerna Dlygin čistilna raztopina, 1x dnevno. Za hitro osvežitev pa Deligyn čistilne robčke.

Če ima deklica na intimnem področju prisotno rdečino in/ali srbečico, priporočamo uporabo Dligyn intimnega gela, uporaba pri vsakem previjanju oz. po obisku sanitarije, najbolj pomemben nanos pa je zvečer pred spanjem. Namesto navadnega wc papirja, ali krpic za previjanje, priporočamo raje uporabo Delygin čistilnih robčkov.

Imam zelo občutljivo sluznico, kisel pH me peče./Imam Lichen ali drugo avtoimuno bolezen, zaradi katere imam zelo občutljivo sluznico.

DELIGYN (roza linija)

V primeru zelo občutljive sluznice, ki ne prenese kislega pH, saj povzroča neprijeten pekoč občutek, priporočamo uporabo Deligyn linije. Za vsakodnevno umivanje Deligyn čistilno raztopino.